Er rijden vanaf aanstaande maandag misschien geen Arriva-treinen in Groningen en Friesland. Dit komt door een conflict tussen Arriva en spoorwegbeheerder ProRail.

Arriva ligt in de clinch met ProRail over verbeteringen aan het spoor. Zo wil Arriva extra treinen op de drukke trajecten inzetten vanwege de explosieve groei aldaar. Ook het verhogen van de perrons staat nog op het wensenlijstje.

Om dit te kunnen realiseren moet Arriva wel de goedkeuring van ProRail hebben en dat laat erg lang op zich wachten, vindt de vervoersmaatschappij. Arriva wil dat er deadlines worden opgenomen in het contract met ProRail, maar ProRail zelf ziet hier niets in. Daarom weigert Arriva het contract te ondertekenen. Echter, zonder contract mag Arriva geen treinen op de betreffende trajecten laten rijden.

Volgens een woordvoerder van ProRail zet het bedrijf alles op alles om het conflict tijdig op te lossen. Zowel Arriva als ProRail sluiten niet uit dat er bemiddeling nodig is van de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings.

Arriva zegt op haar eigen site continu in gesprek te blijven met ProRail, aangezien Arriva niet wil dat de reiziger dupe wordt van het conflict.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *