Het netwerk van nachtbussen in Groningen en Drenthe zal met ingang van donderdagnacht veranderen. Vanaf dan rijdt er een rechtstreekse nachtbus tussen Assen en Groningen via de A28.

De huidige nachtlijn tussen Assen en Groningen, lijn 451, reed zaterdagnacht voor het laatst. Dorpen als Haren, Glimmen en De Punt hebben hiermee hun directe busverbinding in de nacht met Assen verloren. In deze dorpen zal lijn 451 vervangen worden door de nieuwe lijnen 418 (Groningen – Annen v.v.) en 452 (Groningen – Tynaarlo v.v. via Eelde en De Punt).

Naast de vervangende lijnen komen er ook nieuwe nachtlijnen vanuit Groningen naar plaatsen als Drachten en Hoogezand.

Alle lijnen rijden op zaterdagnacht. Op donderdag- en vrijdagnacht rijdt lijn 409, de nieuwe nachtdienst tussen Assen en Groningen, ook. De dienstregeling is te vinden op de website van Arriva (www.arriva.nl) en de promotiesite www.bobvandenachtbus.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *