Proef met snelle IC is volgende week/ 1 minuut leestijd

De NS gaat haar proef met een snelle Intercity tussen Groningen en de Randstad in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari houden.

Tijdens de proef wordt gereden via de Hanzelijn, de route van de bestaande Intercity naar Den Haag. Onderweg wordt een aantal keren gestopt. Dat gebeurt op de stations Zwolle, Almere Centrum, Amsterdam Zuid en Schiphol.

Voor de proef zal gebruik worden gemaakt van een treincombinatie die al bekend is van de Intercity Direct. Deze bestaat uit een Traxx-locomotief en ICR-rijtuigen. De NS wil ontdekken hoe de treindienst sneller kan op het gebied van techniek, infrastructuur en dienstregeling. Door de aanpassingen in de proef moet de rit een kwartier sneller gaan dan een rit met de reguliere Intercity tussen Groningen en Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *