De wegen in Groningen en Drenthe raken glad door nieuwe sneeuwval vrijdagmiddag. Ook wordt ijzel verwacht. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd en de meldkamer van de hulpdiensten in Noord-Nederland raadt af de weg op te gaan als dit niet nodig is.

Er wordt wel gestrooid, maar niet alle wegen zijn goed schoon. Daar heeft het busvervoer ook last van. De eerste grotere vertragingen laten zich al zien. Tussen Groningen en Drachten rijdt het verkeer bijvoorbeeld slechts met 50 kilometer per uur over de A7.

Qbuzz zei eerder vrijdagmiddag op sociale media dat niet te voorspellen is hoe het busvervoer zich zal houden. Actuele vertrektijden zijn beschikbaar in de online dienstregelingen. Een aanpassing is al gedaan in Meppel, waar lijn 20 niet via Koedijkslanden rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *