Vanaf dinsdag zal de Grote Markt verstoken zijn van bussen. Dan beginnen de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe Groninger Forum.

De bussen zullen vanuit de richting Centraal Station door het omleggen van leidingen ter hoogte van de kruising Grote Markt/Oosterstraat vanaf het Zuiderdiep via de diepenring (Schuitendiep en Turfsingel) rijden, om bij de Maagdenbrug hun routes weer te vervolgen. Richting het Centraal Station stoppen de bussen de via de Ebbingestraat naar de Grote Markt rijden totdat de werkzaamheden aan het Groninger Forum zijn afgerond, in de Oude Ebbingestraat tegenover de Albert Heijn. Reizigers die met betreffende lijnen terugwillen, kunnen aan de Turfsingel instappen ter hoogte van de Stadsschouwburg. Hier is een tijdelijke bushalte aangelegd. Reizigers voor buslijnen die niet door de Ebbingestraat rijden, kunnen hier ook instappen.

De bussen vanuit de Ebbingestraat rijden wel over de Grote Markt, maar zullen hier niet langer stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *