De pendelbus door de binnenstad van Groningen krijgt vanaf september een uitgebreidere route als onderdeel van het tweede deel van de pilot.

Tijdens het eerste deel van de eenjarige pilot sinds september vorig jaar is gebleken dat veel gebruikers graag een grotere route door de binnenstad zouden zien. Het Stadsbestuur heeft daarom besloten de route te verlengen en een rondje te gaan rijden van Zuiderdiep via Akerk, Westerhaven en Noorderhaven naar de Grote Markt en weer terug. Het tarief voor een enkele reis wordt daarmee ook verhoogd, naar 1 euro per rit. Houders van een WMO-pas of Stadjerspas houden gratis vervoer.

Vanaf februari 2019 wil het Stadsbestuur in de laatste periode van de tweede pilot gaan experimenteren met vervoer op afroep. Dan zal het busje niet meer een dienstregeling rijden, maar moeten reizigers van tevoren bellen met een centrale. Hoe dit precies zal worden uitgewerkt wordt nog bepaald.

Aan het einde van de tweede proef wordt dan bekeken wat het beste werkt als alternatief vervoer. Op dit moment rijdt de helft van de vaste ritten leeg rond. Er reizen zo’n 200 mensen per week met de pendelbus mee.

Een gedachte over “Pendelbusje gaat doorrijden naar Grote Markt”
  1. Trieste ontwikkeling…eerst alles bussen uit de A kerk omgeving weren….dan een ijscokar laten rijden waar geen hond in zit….slechts gemiddeld 200 per week…..straks door naar de grote markt …de grote succesvolle bussen daar ook weg en dan dat hok op wielen op afroep….nee dan ben je goed bezig…een visie van niks maar ja met een waas voor ogen kan je een supergoed beleid maken….wordt eens wakker mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *