De tweede ronde van de estafettestaking van streekbuschauffeurs doet zaterdag Groningen en Drenthe aan. De bussen van Qbuzz en Arriva zullen daarmee niet rijden.

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO zitten nog steeds vast. Om de eisen kracht bij te zetten wordt er gestaakt, nu in estafettevorm. Dat gebeurt steeds in het weekend om schoolexamens niet in het wiel te rijden.

In Friesland wordt niet gestaakt. Dat betekent dat de ritten van grensoverschrijdende lijnen die door Friese chauffeurs worden gereden waarschijnlijk wel zullen rijden. Het gaat daarbij om enkele Qliners tussen Groningen en Friesland en de bussen uit Friesland die naar Assen rijden. Voor de Qliners is niet te zeggen welke ritten zullen rijden. De bussen naar Assen worden volledig door Fries personeel gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *