Een estafettestaking van buschauffeurs die lid zijn van vakbond FNV is woensdag bezig in de Qbuzz-vestigingen Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen.

Vooraf kon de vervoerder niet duidelijk aangeven welke ritten precies zouden uitvallen. Reizigers kunnen daarom kort voor vertrek het beste de reisplanner van de vervoerder gebruiken.

Ondertussen is duidelijk dat er inderdaad ritten uitvallen door de staking. Dit is vooral terug te zien op bijvoorbeeld de stadsdienst in Emmen. Daar wordt bijna geen enkele rit gereden en is van een dienstregeling geen sprake. Ook rond Emmen rijden veel minder bussen dan normaal.

Op andere lijnen probeert Qbuzz wel zoveel mogelijk te rijden, bijvoorbeeld op Qliners 300 en 309. Doordat er vanwege de situatie herschikt moest worden, rijden er soms wel andere types bussen dan gebruikelijk op bepaalde lijnen, zoals normale streekbussen op Qliner-lijnen. De bussen en hun chauffeurs worden namelijk ingepland op meerdere routes.

Chauffeurs die aangesloten zijn bij FNV Streekvervoer willen een beter CAO-bod. Collega’s van de CNV hebben het CAO-voorstel van de vervoerders wel geaccepteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *