Gemeente laat pendelbusje voor het eerst zien/ 1 minuut leestijd

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen heeft de eerste tekeningen van het pendelbusje tussen de nieuwe Centrumhalte West bij de Westerhaven en Zuiderdiep laten zien.

Het busje wordt paars met roze, in de huisstijl van het project ‘Ruimte voor Jou’ van de gemeente. Het busje neemt de dienst langs het Akerkhof over van de reguliere buslijnen die daar per 3 september gaan verdwijnen. Hij gaat tijdens de openingstijden van de winkels zonder dienstregeling ongeveer iedere tien minuten rijden.

Alle bussen gaan vanaf 3 september via de nieuwe Centrumhalte West en de Eeldersingel naar het Hoofdstation rijden. De meeste bussen blijven wel via het Zuiderdiep rijden. Ook gaat Q-link 15 langs de nieuwe Centrumhalte rijden.

Houders van een Stadjerspas of WMO-pas (voor de deeltaxi) hoeven niet te betalen voor het vervoer met het busje. Andere reizigers betalen 50 cent per enkele rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *