Foto: Wikipedia/Spoorjan (CC BY-SA 3.0-licentie)

Met de elektrificatie van het spoor tussen Zwolle en Kampen verdwijnen de ‘buffels’ van de NS van het spoor. De dieseltreinen reden sinds de jaren 90 op diverse dieseltrajecten in Nederland, waaronder tussen Groningen en Leeuwarden toen NoordNed de treinen huurde.

In december rijden ze voor het laatst op het ‘Kamperlijntje’ en daarom vindt er in oktober een afscheidsrit gaat. Deze gaat vreemd genoeg van Zwolle naar Stadskanaal, naar de STAR. Daarbij gaat de heenreis over een bijzonder stukje spoor, namelijk de ‘goederenboog’ tussen Haren en Waterhuizen. Na Veendam rijdt men over de museumlijn naar de STAR.

Onderweg zijn er fotostops met de twee treinstellen, die ook naast elkaar zullen worden gezet op sommige locaties. De rit vindt op 14 oktober plaats en vertrekt ‘s ochtends om 9:30 uur vanuit Zwolle.

Een gedachte over “Afscheidsrit ‘Buffel’ naar Stadskanaal”
  1. Redactie wat. Er zo vreemd aan dat deze naar Stadskanaal gaat? De STAR viert dit jaar een lustrum. Er komt straks ook nog een stoomtrein van Rotterdam door de polder naar Stadskanaal in september.

    Beetje verder kijken dan alleen Groningen hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *