Foto: Arriva

Duitsland heeft Nederland als hoogrisicogebied voor het coronavirus aangewezen. Dat betekent dat mensen die vanuit Nederland de grens met Duitsland oversteken vanaf dinsdag direct een negatief testbewijs moeten kunnen tonen.

Tot nu was dit niet verplicht wanneer men niet langer dan twee dagen in Duitsland bleef en bleef kort grensoverschrijdend openbaar vervoer mogelijk. Het besluit betekent dat reizen met het grensoverschrijdende openbaar vervoer ook alleen nog mag met een negatief testbewijs. Voor forenzen geldt een uitzondering, wat betekent dat grenswerkers en scholieren bijvoorbeeld wel vrij de grens over mogen steken, zij kunnen hiervoor een grensbewijs krijgen. Wanneer zij niet dagelijks heen en weer reizen moeten zij ook een negatief testbewijs kunnen tonen. Het is aan de vervoerder om vooraf te vragen om een negatief testbewijs of grensbewijs te overleggen.

Daarnaast moet inreizen vooraf aan worden gemeld en moet men aangeven met welke vervoerder wanneer op welk traject wordt gereisd bij het gebruik van bus of trein. Na aankomst in Duitsland is een quarantaine van tien dagen in principe verplicht. Na vijf dagen kan de quarantaine worden opgeheven wanneer men een negatief testbewijs kan overhandigen. Overigens geldt deze regeling omgekeerd ook bij reizen van Duitsland terug naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *