Foto: Mercedes-Benz

Qbuzz gaat de elektrische Citaro van Mercedes-Benz vanaf komende week testen. Dat melden meerdere bronnen.

De zogeheten eCitaro is de elektrische versie van het bustype dat nu op biodiesel een groot deel van de streekdiensten rijdt. Ook enkele Q-link-bussen zijn Mercedes-Benz Citaro’s. De bussen worden in het GD-gebied al lange tijd ingezet. In 1998 verschenen de eerste exemplaren op de stadsdienst in Groningen bij Arriva.

De elektrische variant van de Citaro wordt sinds 2018 gebouwd en wordt in steden en gebieden in bijvoorbeeld Duitsland en Luxemburg ingezet. In Nederland is er nog geen vervoerder met eCitaro’s.

De accucapaciteit is lager dan die van de meeste elektrische bussen die nu in Groningen en Drenthe rijden. Mercedes werkt wel aan een variant met een groter accupakket. Tussentijds opladen is ook een optie, net als bij de elektrische stadsbussen van Qbuzz.

De bus komt deze week naar Groningen. De testritten zullen niet openbaar toegankelijk voor reizigers zijn.

Een gedachte over “Qbuzz test elektrische bus van Mercedes-Benz”
  1. Jammer dat Qbuzz maar halstarrig door gaat met het testen en aanschaffen van buitenlandse bussen en nederlandse belangen uit het oog verliest.. Qbuzz is ooit gepresenteerd als een op en top nederlands bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *