Foto: Arriva

Reizigers in de treinvervangende snelbus van Arriva tussen Groningen en Leer en de stoptrein tussen Groningen en Weener hoeven bij binnenkomst in Nederland geen negatieve coronatest te tonen. Dat benadrukt de vervoerder in een bericht op Facebook.

Vanaf dinsdag moet iedereen die Nederland binnenkomt zo’n negatieve testuitslag kunnen tonen. Er geldt echter een uitzondering voor ritten vanuit Schengenlanden die binnen dertig kilometer afstand van de Nederlandse grens starten. Dit is voor Weener en Leer het geval.

Ook voor de grensoverschrijdende buslijn (922) tussen Emmen en Meppen van de Duitse vervoerder Levelink geldt dit, daar Meppen ook binnen dertig kilometer van de Nederlandse grens ligt.

Voor reizen van verder weg geldt dat er wel een negatieve coronatest moet worden overhandigd, welke niet ouder dan 72 uur mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *