bus-vliegveld

In navolging van de succesvolle directe busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het Hoofdstation in de stad tijdens de David Bowie-expositie in het Groninger Museum, gaatvolgende week maandag de Airportlink van start.

Deze bus gaat onder lijnnummer 100 rijden van het vliegveld naar de binnenstad. De bus gaat aansluiten op de lijnvluchten van en naar Londen, Gdansk en Kopenhagen. Naar die laatste bestemming gaat de dienst op dezelfde dag als de bus starten.

Vanaf het Hoofdstation rijdt de bus met de klok mee door de binnenstad, via de Grote Markt, UMCG en Damsterdiep. Tussen het vliegveld en de stad wordt via de A28 gereden. Onderweg wordt alleen gestopt bij de Van Ketwich Verschuurbrug.

De dienst zal voorlopig worden uitgevoerd met stadsbussen met speciale reclame. Op termijn wordt de dienst uitgevoerd met elektrische bussen. De vervoerder is Qbuzz.

Het routekaartje van lijn 100 is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *