Station Europapark in gebruik genomen

Een machinist van Arriva heeft vrijdagavond in Uithuizermeeden voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd.

De machinist zag dat de spoorbomen van de overweg aan de Kerkstraat open bleven toen hij naderde. Hij maakte een noodstop en kwam op de overweg stil te staan. Daarbij raakte niemand gewond. De dienstregeling was de hele avond ontregeld.

Gebleken is dat de machinist een rood sein heeft genegeerd. Doordat de spoorbomen alleen naar beneden gaan als het sein op groen staat, gingen de bomen niet dicht. Het is niet duidelijk waarom de machinist het sein negeerde.

Er wordt onderzoek naar de zaak gedaan. Gedurende die periode zit de machinist thuis.

[mappress mapid=”97″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *