busgrotemarkt

De Airportliner, een directe bus tussen Groningen Airport Eelde en Groningen, gaat al vanaf 18 september rijden. Dat blijkt uit nieuwe datasets uit de Qbuzz-dienstregeling.

De lijn zal, in ieder geval tot het begin van de nieuwe dienstregeling, gaan rijden onder lijnnummer 100 en rechtstreeks rijden tussen het vliegveld en het Hoofdstation in Groningen, met één tussenstop bij de Van Ketwich Verschuurbrug in Groningen. Vanaf het Hoofdstation rijdt de bus door in een rondje via het Zuiderdiep, Grote Markt naar UMCG en via het Damsterdiep en Hoofdstation terug naar Airport Eelde. Tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en het centrum van Groningen mag alleen worden uitgestapt.

De ritten zullen aansluiten op de vertrek- en aankomsttijden van vluchten op het vliegveld. Dit zullen in ieder geval de vluchten van en naar Kopenhagen (Nordica) en Londen Southend (FlyBe) zijn.

De Airportliner wordt in eerste instantie uitgevoerd met het reguliere materieel aan bussen. Vanaf het voorjaar van volgend jaar moeten de voor de verbinding bestemde elektrische bussen instromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *