transferiumhoogkerk_dvda-klein

Het is de laatste tijd geen enkel probleem om een parkeerplaats te vinden op één van de P+R-terreinen rondom Groningen. De helft van de plaatsen is doordeweeks vrij, zo blijkt uit onderzoek van bureau Onderzoek & Statistiek Groningen.

De vijf P+R-terreinen (Hoogkerk, Haren, Kardinge, Zernike en Euroborg/P3) bieden gezamenlijk 3126 parkeerplaatsen. Het drukste terrein doordeweeks is P+R Hoogkerk met 437 auto’s, op de voet gevolgd door P+R Haren met 423 auto’s. Drie jaar geleden was Euroborg/P3 nog het populairst met 511 auto’s, maar het aantal parkeerders is daar bijna gehalveerd tot 266.

Op zaterdagen blijft ongeveer tweederde van de capaciteit van de gezamenlijke P+R-terreinen onbenut. Toch groeit het gebruik van P+R in Groningen nog steeds. Vanaf de parkeerplaatsen zijn de buslijnen 3, 4 en 5 het drukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *