Het Alfa-college is tevreden over het ‘Gronings Rooster’ in het openbaar vervoer. Dat is ingevoerd om les- en werktijden te spreiden en zo de spitsdrukte te spreiden.

De afgelopen maanden was het door de coronacrisis natuurlijk rustiger in de bus, maar daarvoor waren er regelmatig problemen op bepaalde ritten in de spits. Voor het Alfa-college betekenen het nieuwe lestijden en lessen in de avonduren. Bestuursvoorzitter Wim Moes in de laatste Groningen Bereikbaar-krant daarover: “het is niet alleen minder druk in de bussen, maar ook in onze gebouwen wordt de drukte gespreid, waarmee groepsvorming wordt voorkomen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.”

Groningen Bereikbaar is als projectorganisatie verantwoordelijk voor de doorstroming en verkeerscapaciteit tijdens de grootschalige werkzaamheden in de stad, zoals aan de zuidelijke ringweg en het Hoofdstation. In die hoedanigheid kiest de organisatie er samen met de andere betrokken partijen voor diverse maatregelen te nemen die bijvoorbeeld de capaciteit in het ov op peil moeten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *