Station-Assen-2015-klein

Vanaf maandag 4 januari is het busstation in Assen dynamisch. Dat heeft te maken met de verbouwingswerkzaamheden van het station.

Tijdens de afbouw van de loopbrug en bouw van het nieuwe treinstation is een deel van de ruimte van het busstation nodig. Daardoor kunnen de bussen hun tijd niet meer op de grote ‘buffer’ (parkeerplaats) afwachten. Er is wel een tijdelijke bufferplaats maar die biedt niet ruimte aan alle bussen. Daarom zullen sommige bussen ook op de perrons worden geparkeerd.

De chauffeurs zullen hun bus bij aankomst naar het eerst beschikbare perron rijden. Voor de grote bussen gaat Qbuzz de perrons B t/m E gebruiken. De perrons F en G zijn gereserveerd voor treinvervangende bussen en perron H wordt gebruikt als taxistandplaats. Perron A blijft het vaste perron voor de Cityline-bussen van het stadsvervoer, zij maken geen gebruik van de dynamische perrons.

Het station wordt niet, zoals een traditioneel dynamisch busstation, voorzien van een haltetoewijzingssysteem met informatieschermen.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *