onverwachtewerkzaamheden_stationsdisplay_groningen

De provincies Groningen en Friesland zijn weer een stap dichterbij een definitieve uitvoering van de plan voor de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Het ontwerptracébesluit staat vast.

Vrijdag geven de provincies het ontwerp ter inzage vrij, via internet, de provinciehuizen en betrokken gemeentehuizen. Er worden speciale informatiemarkten in plaatsen langs het spoor georganiseerd.

Het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden is opgedeeld in drie verschillende contracten. Een contract voor de onderdoorgang bij Hardegarijp, een contract voor de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg in Groningen en een contract waarin alle overige werkzaamheden aan het spoor zitten. In dit laatste contract zitten bijvoorbeeld de spoorverdubbeling tussen Zuidhorn en Hoogkerk en de perronverlengingen. In de zomer is de aanbesteding van het contract onderdoorgang Paterswoldseweg in Groningen al gestart. Daarnaast is ook de aanbesteding van de overige werkzaamheden aan het spoor nu gestart. De aanbesteding van de onderdoorgang bij Hardegarijp start begin 2017.

De extra treinen moeten uiterlijk eind 2020 rijden, maar de provincies hopen dat de voltooiing eerder lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *