Al bij de start van de busdienstregeling voor dit jaar werden de route en tijden bekendgemaakt, maar vertraging gooide roet in het eten. Vanaf 4 april is het alsnog zover: lijn 8 in Groningen gaat via de Helperzoomtunnel rijden.

De tunnel komt in de plaats van de spoorwegovergang aan de Esperantostraat, waar lijn 8 nu gebruik van maakt. Die gaat na de opening van de tunnel op 3 april voorgoed dicht. Het gevolg is dat lijn 8 ook een nieuwe route krijgt.

Het noordelijke deel van Helpman (rond de Haydnlaan) raakt daarbij haar bus kwijt. Lijn 8 gaat rijden via de Esperantostraat, Verlengde Lodewijkstraat, Station Europapark en het Helperpark. Vervolgens komt de bus via de Helperzoomtunnel op de Helper Brink uit. In de Beethovenlaan wordt de huidige route weer opgepakt.

Op Station Europapark krijgt lijn 8 daarmee nieuwe overstapmogelijkheden, bijvoorbeeld op lijn 2 richting het UMCG en lijn 174 naar Veendam. Lijn 8 gaat ook stoppen bij de halte aan de Verlengde Lodewijkstraat en bij de nieuwe bushalte bij Sportcentrum Europapark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *