Een gedeelte van bussen op lijn 15 naar Zernike gaan waarschijnlijk vanaf maandag rijden via de Ringweg.

Of de nieuwe route vanaf maandag wordt gereden is afhankelijk van de aanpassing van de weginrichting op de route. Zo moeten verkeerslichten opnieuw worden afgesteld en moet er aan de Eendrachtskade een parkeerplaats worden opgeheven.

Van de twaalf bussen per uur gaan er vier via de Ringweg rijden. De overige bussen blijven via de bestaande route rijden. De bussen die volgens de nieuwe route gaan rijden krijgen lijnnummer 115. Daarmee moet herkenbaar worden gemaakt welke bussen wel via de binnenstad rijden en welke niet.

Lijn 115 zal de haltes tussen Centraal Station en Winkelcentrum Paddepoel niet aandoen door de nieuwe route. Onderweg stopt deze lijn alleen bij de halte Rembrandt van Rijnstraat aan het Hoendiep voor het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan. Tussen Winkelcentrum Paddepoel en Zernike wordt wel bij alle haltes gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *