De fractie van D66 in de gemeenteraad van Tynaarlo vindt dat het geplande transferium bij De Punt op het industrieterrein bij de bloemenveiling moet komen. De partij vindt dit een veel betere plek dan de geplande plaats langs de A28, midden in natuurgebied de Drentsche Aa.

D66 vindt het beoogde gebied veel te kwetsbaar voor de aanleg van een transferium. Bovendien zou het op deze plek gaan om een transferium voor tweehonderd auto’s, wat volgens de partij veel te weinig is gezien het succes van andere transferia. Volgens fractievoorzitter Mirjam Engels is er bij de bloemenveiling plek voor wel tweeduizend auto’s. Daarnaast ligt het erg vlakbij de beoogde locatie en dus gunstig ten opzichte van de afrit van de A28.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *