Buurtbusvereniging de Hunze, verantwoordelijk voor buurtbus lijn 93 tussen Zuidlaren en Gieten, stopt met haar activiteiten. Er zijn te weinig passagiers om de dienst te kunnen blijven verzorgen. Daarnaast had de vereniging ook steeds minder chauffeurs tot haar beschikking.

In oktober heeft de vereniging tijdens een vergadering in Spijkerboor besloten te stoppen met de activiteiten. Het vervoer van passagiers is de laatste jaren zeer hard achteruit gegaan en door nog een vertrek van een vrijwillig chauffeur, die de maximumleeftijd had bereikt voor het rijden op de buurtbus hing de busdienst door dorpen als Zuidlaarderveen en Spijkerboor aan een zijden draadje.

Vanaf 5 januari is lijn 93 uit de dienstregeling geschrapt. Er komt geen alternatieve buslijn voor de dorpen langs de route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *