De gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe gaan een onderzoek doen naar de haalbaarheid van de aanleg van een transferium bij De Punt.

De provincie Groningen noemde eerder al in een verkenningsfase De Punt als een potentiële locatie voor een nieuw transferium. Dit transferium kan dan onder andere de drukte bij het transferium in Haren opvangen. Verder biedt een transferium bij De Punt een centrale locatie waar snel vanaf kan worden gereisd naar grote bestemmingen in de directe omgeving zals Groningen Airport Eelde, de bloemenveiling Eelde, de spoorlijn naar Zwolle. Verder is de ligging aan de grote wegen gunstig, daar de A28 en N34 bij De Punt samenkomen.

Een mogelijk transferium bij De Punt is al eerder genoemd in het Regiotram-project. Tynaarlo en Drenthe hebben hun meest recente plannen inmiddels gepresenteerd op een bijeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *