Civiel ingenieur en stedenbouwkundige Jan Wittenberg noemt het een ‘landschappelijk ongeval’ wanneer er een transferium wordt aangelegd langs de A28 bij De Punt.

De provincies Groningen en Drenthe willen hier graag een nieuw transferium aanleggen, onder andere om de druk op het bestaande transferium bij Haren op te vangen. Deze parkeerplaats is ruim vijf jaar geleden geopend en staat iedere dag overvol. Het transferium bij Haren zal dit jaar dan ook worden uitgebreid, op een deel van het terrein wat was voorzien voor het nooit van de grond gekomen bedrijventerrein Nesciopark.

Volgens Wittenberg is er nog 12000 vierkante meter grond over wat ook is bestemd voor het Nesciopark. Dit schrijft hij dinsdag in het Dagblad van het Noorden. Het is volgens hem goedkoper om verder op deze grond uit te breiden dan een nieuw parkeerterrein bij De Punt aan te leggen. Daarnaast zou een verdere uitbreiding bij Haren ook interessanter zijn voor de gebruikers van het transferium.

Jan Wittenberg werkte in het verleden bij overheden en grote adviesbureaus zoals Royal Haskoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *