Lijn 5 rijdt nu nog grotendeels tot P+R Haren
Lijn 5 rijdt nu nog grotendeels tot P+R Haren maar zou naar P+R De Punt moeten gaan rijden

De Provinciale Staten van Drenthe twijfelen over het nut van het aanleggen van een transferium langs de A28 bij De Punt.

Er bestaat al lange tijd discussie over het plan. Natuurorganisaties vinden bijvoorbeeld dat de geplande plaats, vlakbij de Drentsche Aa, te kwetsbaar is voor een grote parkeerplaats. Anderen twijfelen aan het nut van een grote parkeerplaats terwijl dichterbij Groningen P+R Haren nog ligt.

De plannen zijn eerder al aangepast na een onderzoek. In eerste instantie moesten er 2000 parkeerplaatsen komen, daar is nog maar tien procent van overgebleven. Nu vraagt 50Plus zich af of het niet logischer is om het transferium in Haren uit te breiden met 200 plaatsen.

Coalitiepartij VVD en haar gedeputeerde Henk Brink blijven echter overtuigd van de noodzaak van het transferium, mede gezien de laatste cijfers over de verkeersintensiteit.

[mappress mapid=”38″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *