Het aan te leggen transferium bij De Punt bij de afrit van de A28 moet tweeduizend parkeerplaatsen krijgen.

Het transferium moet passen in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa aan de ene kant en de landgoederen aan de andere kant. De parkeervoorziening moet aan de oostkant van de A28 komen, tussen de Ydermade, de A28 en de Groningerstraat. Het transferium wordt op de Groningerstraat aangesloten door middel van een reeds geplande rotonde, die meteen de veiligheid op de kruising tussen de Groningerstraat en de op- en afrit van A28 moet verbeteren.

Achter de bestaande Total-benzinepomp is een horecabestemming voorzien. Tegenover de benzinepomp en het transferium moet een nieuw stuk natuur komen. Op de plaats van het transferium ligt nu al een kleine carpoolplaats.

Wanneer het transferium klaar moet zijn, is nog niet bekend omdat er eerst een mileu effect-rapportage moet worden gemaakt. Het is de bedoeling het transferium in etappes aan te leggen, waarbij er na de eerste etappes plaats moet zijn voor ongeveer driehonderd auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *