Het Hoofdstation in Groningen kan deze week drie dagdelen niet door het busverkeer worden gebruikt. Dat komt door wegwerkzaamheden rond de Stationsweg.

Die vinden plaats op donderdag van 20:00 uur tot de volgende ochtend 5:30 uur en vanaf vrijdagavond 20:00 uur tot en met zaterdagmiddag 12:00 uur. De bussen van Qbuzz en Arriva stoppen op dat moment op een tijdelijk busstation op het parkeerterrein aan de Zaanstraat, aan de zuidzijde van het spoor. Een ander alternatief voor een aantal lijnen is de bushalte Schoolholm aan het Zuiderdiep. Deze situatie ziet er als volgt uit op de kaart:

Daarnaast gelden er omleidingen voor het busverkeer. Lijn 50 en 51 stoppen in de richting van Haren niet bij de halte Vechtstraat, de haltes aan het Zuiderdiep (ook de halte Schoolholm) worden niet bediend door de lijnen 7, 9, 35, 39, 88 en 139 en de halte aan het Hereplein is vervallen voor alle reguliere lijnen en wordt juist gebruikt als tijdelijke halte voor lijn 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *