Door Koningsdag is het gezellig druk in het openbaar vervoer. Er rijden veel extra bussen.

Op de lijnen 3 en 4 worden voor een deel grotere bussen dan normaal ingezet, op de Qliner tussen Groningen en Drachten rijden voornamelijk gelede bussen en ook op andere lijnen rijden veel extra bussen.

Eén van die lijnen is Qliner 300 tussen Groningen en Emmen. Daar was het in de middag zo druk dat Qbuzz besloot nog meer extra bussen in te zetten. De vervoerder spreekt voor die lijn over een grote drukte. Ook op andere lijnen is het soms behoorlijk druk, maar de inzet van extra bussen is daar nog niet nodig.

Koningsnacht is ook goed verlopen. Het was druk in de speciale nachtbussen. Op een gegeven moment werd opgeroepen langer door te blijven feesten om te grote drukte in de bussen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *