Het is aan de Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en gemeenteraad van Groningen om te bepalen waar bezuinigingen in het openbaar busvervoer in beide provincies zullen worden doorgevoerd.

Het OV-bureau Groningen Drenthe, het samenwerkingsorgaan van beide provincies en gemeente Groningen dat optreedt als opdrachtgever van het busvervoer moet bezuinigen. Dat komt doordat de beschikbaarheidsvergoeding die na de start van de coronacrisis is ingevoerd niet door het kabinet wordt verlengd. Daarmee komt er geen extra landelijk bedrag beschikbaar.

Normaliter komt het OV-bureau in deze periode met voorstellen voor een nieuwe jaarbegroting en busdienstregeling voor het volgende jaar. Nu heeft het bureau de politieke organen gevraagd actief mee te gaan denken hierover.

In juni moet het OV-bureau een ontwerpbegroting indienen in Den Haag. Op dit moment verwacht men een begrotingstekort dat de komende jaren op zal lopen tot 40 miljoen euro. Het is eind mei aan de Staten en Groningse gemeenteraad om een keuze te maken tussen bijvoorbeeld bezuinigen in de stad of op het platteland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *