Het laatste ontbrekende stukje van de busbaan tussen P+R Hoogkerk en het Hoofdstation in Groningen moet volgend jaar november klaar zijn. Dat meldt de gemeente Groningen.

Het gedeelte van het transferium in Hoogkerk tot de Paterswoldseweg is reeds aanwezig, alleen het laatste stukje tussen de Paterswoldseweg en het station moet nog worden aangelegd. In 2017 moet er een tunnel in de Paterswoldseweg in gebruik worden genomen waar het spoor en de busbaan overheen worden geleid. Omdat de voltooiing van de busbaan klaar moet zijn voordat wordt gestart met de ombouw van de zuidelijke ringweg wordt er eerst een noodoplossing aangelegd in de vorm van een busbrug over de Paterswoldseweg. Daarmee kan de busbaan op 1 november 2015 klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *