Na bewoners van de Voslaan in Winsum zijn ook bewoners van de wijk Ter Laan in Bedum helemaal klaar met de onbewaakte overweg bij hun wijk. “Het is soms net Russisch roulette dat we spelen bij zo’n overweg”, aldus één van hen tegen RTV Noord.

De overwegen in Winsum en Bedum zijn twee van de tweehonderdvijftien onbewaakte overwegen in Nederland. De buurtbewoners vinden de situatie niet alleen onveilig voor zichzelf, maar ook voor de vele passerende wandelaars en fietsers.

ProRail-woordvoerder Jouke Schaafsma laat aan de regionale omroep weten “in gesprek te blijven met de gemeente en omwonenden over de onbewaakte overgang”. Ook blijft ProRail reageren op klachten van omwonenden. Schaafsma maakt wel duidelijk dat de spoorbeheerder niet zomaar alle onbewaakte spoorwegovergangen gaat beveiligen. “Een goede installatie kost al gauw een half miljoen euro.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *