Opnieuw is er een persoon om het leven gekomen bij een botsing op een onbewaakte spoorwegovergang. Een 57-jarige vrouw overleefde dinsdagochtend vroeg een aanrijding met een Sprinter op de particuliere overweg aan het Looveen in Wijster niet.

Het treinverkeer heeft een groot deel van de ochtend stilgelegen. Dat betekende voor reizigers tussen Groningen en Zwolle dat ze vertragingen opliepen en werden vervoerd met bussen.

ProRail wil van onbewaakte overwegen af. In de laatste jaren waren er onder meer dodelijke ongelukken te betreuren bij Winsum en Hooghalen op zulke overwegen. De overweg in Wijster wil de spoorbeheerder ook opheffen, zegt regiodirectrice Doroth√© Wennekenbroek bij RTV Drenthe. “Daarover waren al gesprekken gaande”, aldus haar.

Wennekenbroek wenst haar medeleven aan de nabestaanden van de 57-jarige vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *