Foto: Provincie Drenthe

Het is de bedoeling dat de sloten van OV Fietsen straks ontgrendeld kunnen worden met een OV-chipkaart. De NS heeft vierhonderd fietsen uit de verhuurlocatie op station Apeldoorn van een nieuw slot voorzien.

Aan de zijkant van dit slot zit een paslezer. Een OV Fiets-abonnement op een chipkaart is voldoende om de fiets te ontgrendelen, waarbij de verhuur start. Wanneer de fiets tijdens de verhuur geparkeerd wordt met het slot erop, is deze alleen te ontgrendelen met dezelfde OV-chipkaart.

In totaal verhuurt de NS zo’n 21.700 OV Fietsen in heel Nederland, op bijna 300 huurlocaties. Dit jaar wordt ongeveer zeventig procent van alle OV Fietsen voorzien van het nieuwe slot, zo is de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *