OV-bedrijven in Nederland kijken naar mogelijke maatregelen voor wanneer er weer mensen mensen op pad moeten en gaan reizen. Samen met reizigersorganisaties en het ministerie van infrastructuur en Waterstaat kijkt brancheclub OV-NL naar mogelijkheden om dit veilig te doen.

Daarbij wordt nagedacht over een reserveringsapp, zei Pedro Peters van OV-NL vrijdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Andere mogelijkheden zijn speciale reistijden voor kwetsbare groepen en een verbod op niet-noodzakelijke reizen.

Als al het ov weer zoals voor de coronacrisis zou gaan rijden, dan zou er binnen de anderhalve meter-samenleving slechts een kwart van het normale maximale aantal reizigers kunnen worden vervoerd. Peters wil dat de overheid in zo’n situatie meebetaalt aan het ov, omdat de kosten dan flink zullen stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *