Vanaf woensdag verruimt de NS haar basisdienstregeling en gaan er vanaf de intercitystations in Nederland weer Intercity’s rijden. Ook in Groningen en Assen wordt weer gestopt.

Inmiddels is duidelijk dat het om de Intercity naar Rotterdam gaat, via onder meer Zwolle, Amersfoort en Utrecht. Vanuit Leeuwarden rijdt de Intercity ook naar Rotterdam, op het andere half uur. Op het station in Zwolle is geen overstapmogelijkheid zoals gebruikelijk, overstappen richting Den Haag gebeurt voorlopig in Amersfoort.

Het betekent dat een reis op de langere afstand weer wat sneller wordt. Sinds de invoering van de basisdienstregeling duurt een enkele reis van Groningen naar Rotterdam ruim vier uur. De Intercity doet er ruim tweeënhalf uur over.

De NS laat de Intercity’s rijden om mensen die echt moeten reizen op de langere afstand toch zo snel mogelijk op plek van bestemming te brengen. Het devies blijft om alleen de trein en het overige openbaar vervoer te gebruiken als dit echt nodig is en hier een goede reden voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *