De NS draait de komende periode een test waarbij de digitale vertrekborden op enkele treinstations aftellen naar het vertrek van de treinen.

De komende weken zijn een spoor in Eindhoven en één in ‘s-Hertogenbosch voorzien van het aantal minuten resterend tot het vertrek van de trein. Deze tekst staat op de plaats waar normaal gesproken het vertrektijdstip staat en komt op de perrons vanaf vijf minuten voor vertrek in beeld, op borden bij roltrappen wordt dit vanaf zeven minuten van tevoren.

De NS wil haar reisinformatie verbeteren en werkt hiervoor meerdere ideeën uit. Deze proef is onderdeel hiervan. Mocht de aanpassing reizigers bevallen, dan is het goed mogelijk dat de aftelklok ook in de rest van Nederland verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *