Het station van Groningen wordt deze week voorzien van digitale reizigersinformatieborden op de perrons. Maandag zijn de werkzaamheden gestart op spoor 2a, het vaste perron van de trein naar Delfzijl.

De overige bakken worden deze week vervangen. Het digitale systeem wordt, naast in Groningen, ook al een tijdje in de Randstad gebruikt. Het voordeel aan het systeem is volgens ProRail de flexibiliteit van het systeem. Op de schermen kan veel meer informatie getoond worden dan op de huidige borden met de zogeheten ‘boekjes’. Een ander nadeel aan de huidige displays is dat de boekjes voor in de displays niet meer gemaakt worden. Daarom moesten wijzigingen of nieuwe stations met benzinestift worden toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *