Rond Goede Vrijdag, dit jaar op 18 april, zijn er twee grote evenementen in Groningen. Naast de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt komt dit jaar het grote televisiespektakel The Passion eveneens naar Groningen. Rond beide evenementen rijden extra bussen.

Q-link paars (lijn 5) rijdt van 21:15 tot 22:45 uur extra ritten op het traject Station Europapark – Grote Markt – P+R Haren op 17 april na afloop van The Passion. Op de Vismarkt, op loopafstand van de Grote Markt, vindt het muziekspektakel van de EO en RKK plaats en op de Grote Markt staat een groot scherm met de live-televisiebeelden.

Een dag later, tijdens de Bloemenjaarmarkt, rijden er bussen naar de binnenstad van Groningen vanaf P+R Hoogkerk, P+R Kardinge, P+R Euroborg/P3, P+R Haren/A28 en de evenementenparkeerplaats bij het Bastion Hotel aan de Bornholmstraat. Vanaf Hoogkerk en Kardinge rijden de blauwe Q-link-lijnen (lijn 3 en 4) minimaal zes keer per uur naar de Grote Markt. Vanaf Haren en Euroborg rijdt Q-link paars (lijn 5) minimaal vier keer per uur en vanaf het terrein bij het Bastion Hotel rijdt evenementenbuslijn 22 vanaf het Bastion Hotel, via Ikea naar de Grote Markt. Deze extra lijn rijdt tussen 9:00 en 19:00 uur en de route voert richting Grote Markt via het UMCG, en richting Ikea en Bastion Hotel via het Zuiderdiep en de Trompsingel.

Een retourkaartje in de bussen tijdens The Passion en Bloemenjaarmarkt kost zes euro en is geldig voor maximaal vijf personen. Wanneer wordt geparkeerd op Euroborg/P3 kan men met het retourkaartje of een OV-chipkaart gratis uitrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *