Foto: Google Streetview
Foto: Google Streetview

Het is nog allerminst zeker dat de onbewaakte spoorwegovergang in de Voslaan bij Winsum wordt verwijderd. ProRail komt er moeilijk uit met de boer waarvan zij een deel van het land wil opkopen om een wegomlegging aan te leggen.

Die nieuwe weg moet komen te liggen tussen de Voslaan en de bewaakte overweg aan de Meeden. ProRail wil hier een definitieve weg van maken, maar de boer was in de veronderstelling dat het om een tijdelijke route ging. Nu ProRail hem dit liet weten vorige week per brief, beginnen wat hem betreft de onderhandelingen weer van voor af aan.

De boer wil de grond niet zomaar verkopen omdat hij met zijn mestquotum zit. Als hij de grond verkoopt aan ProRail wordt zijn land kleiner en komt de hoeveelheid mest die hij mag produceren lager te liggen. Hij wil er dan ook het liefst een ander stuk grond voor terug.

Volgens de gemeente Winsum is er geen sprake van onteigening van de grond van de landbouwer en verlopen de gesprekken tussen alle partijen nog steeds in een goede sfeer.

[mappress mapid=”49″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *