Controleurs van ProRail en politieagenten gaan de komende tijd extra controleren op spoorlopers in het hele land. De spoorbeheerder krijgt deze zomer meer meldingen van mensen die op en rond het spoor wandelen, fietsen of zelfs jongeren die vanaf spoorbruggen in het water springen.

Eén zo’n bekend punt is de spoorbrug bij de Trekweg naar Onderdendam in Winsum. Daar worden regelmatig fietsers en wandelaars gespot. Omwonenden houden regelmatig hun hart vast, en meldden in juni dit al bij ProRail. Sindsdien worden daar al extra controles gehouden.

Spoorlopers zorgen naast gevaarlijke situaties ook voor veel vertraging en daarmee economische schade. Treinen moeten namelijk in zo’n geval stapvoets passeren. Mensen die worden betrapt krijgen een bekeuring van 140 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *