Arriva controleert volgens de provincie Groningen te weinig in haar treinen in de provincie. Daarom heeft zij de vervoerder formeel in gebreke gesteld.

In de concessie staat dat de vervoerder in 33 procent van de treinritten controles moet uitvoeren. Dat percentage haalde Arriva in 2014 op geen enkel traject in Groningen. De vervoerder heeft nog geen cijfers van de afgelopen twee jaar aangeleverd bij de provincie.

Op het traject tussen Groningen en Delfzijl hebben zwartrijders de meeste kans om daar ongezien mee weg te komen. Daar is slechts op 23 procent van alle ritten gecontroleerd.

Arriva controleert wel extra op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden. Daar is de provincie wel blij mee. De vervoerder vindt overigens dat zij in 2015 en 2016 wel genoeg heeft gecontroleerd. Er waren in 2014 problemen volgens de vervoerder, maar die zouden daarna zijn opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *