De eerste zestig gebruikers van een OV-probeerkaart zijn maandagochtend in de bus of trein naar hun werk gestapt.

Het gaat om een proef van Groningen Bereikbaar in samenwerking met Qbuzz en Arriva waarbij werknemers de auto laten staan en met het openbaar vervoer naar hun werkadres reizen.

Iedere werknemer van een bedrijf in de stad Groningen kan meedoen met de proef. Groningen Bereikbaar stelt een OV-chipkaart beschikbaar waarmee gratis gereisd kan worden naar het werk. De werknemer mag deze een maand gebruiken, waarbij Groningen Bereikbaar een persoonlijk reisadvies geeft. Bevalt dit, dan kan de werknemer eenvoudig een OV-abonnement aanschaffen.

Groningen Bereikbaar voert de proef uit in aanloop naar de grootschalige werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg. Daarbij hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen op andere wijze van- en naar de stad vervoerd te krijgen. Ter voorbereiding daarop zijn er bijvoorbeeld al directe buslijnen van P+R Haren naar de Zernike Campus (lijn 26), het Martini Ziekenhuis en de Gasunie (lijn 25).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *