De P+R-terreinen rond Groningen werden dit jaar iets minder gebruikt dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het gemeentelijk bureau Onderzoek & Statistiek.

Het bureau publiceert regelmatig statische overzichten over Groningen. In het nieuwste statische overzicht blijkt dat het aantal auto’s dat in de middag op de P+R-terreinen geparkeerd stond iets is afgenomen, met bijna honderd auto’s tot 1564 auto’s. Op zaterdagen is de daling iets minder groot: van 951 auto’s vorig jaar naar 944 dit jaar.

Het meest gebruikte parkeerterrein volgens de cijfers is P+R Hoogkerk, waar ‘s middags 437 auto’s stonden. P+R Haren is goede tweede met 423 auto’s. Het minst gebruikte terrein is P+R Zernike, maar deze was ook het kleinst. De functie van dit terrein is sinds afgelopen week overgenomen door het grotere P+R Reitdiep.

Er zijn ook cijfers verzameld over het busgebruik in het algemeen. Het best gebruikte traject van- en naar Groningen zijn de gecombineerde trajecten naar Zuidlaren, Gieten en Emmen. Daarna is het traject tussen Groningen en Roden het drukst.

Binnen de stad worden de buslijnen van- en naar de Zernike Campus veruit het meest gebruikt. Niet opmerkelijk, omdat de bussen op lijn 15 het vaakst rijden en de campus relatief veel OV-publiek trekt. Naar de overige wijken is de lijn van- en naar Lewenborg (lijn 3) het drukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *