Het nieuwe, definitieve station Groningen Europapark is zondag in gebruik genomen, tegelijk met de nieuwe treindienstregeling. Voortaan stoppen de stoptreinen van Arriva en Sprinters van NS bij het nieuwe station.

De treinen van Arriva stopten al vijf jaar lang in het Europapark bij een tijdelijke halte een eindje verderop. Het definitieve station ligt direct op de kop van de Boumaboulevard en is zowel vanaf de boulevard als de Helperzoom bereikbaar. Aan de zijde van de Euroborg is eveneens een kiss-and-ride-parkeerplaats gerealiseerd en zijn voorbereidingen gedaan voor een toekomstig busstation. Voorlopig stopt buslijn 8 nog bij de halte Mediacentrale. Daarnaast beschikt het station ook over een bewaakte fietsenstalling, iedere dag geopend van vijf uur ‘s ochtends tot twee uur ‘s nachts. Bij de fietsenstalling kunnen ook OV-fietsen gehuurd worden. Fietsers kunnen het station zowel vanaf de Boumaboulevard als Helperzoom bereiken. Er loopt een doorgaand fietspad tussen beide wegen onder het station door, het Europapad.

Er worden zesduizend reizigers per dag op het station verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *