Zondag gaat de nieuwe dienstregeling voor de bussen van Qbuzz en Arriva Touring en de treinen van Arriva en NS in. Grote wijziging in het treinvervoer is de opening van de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad, en de uitbreiding van de treindienst Groningen – Zwolle van drie naar vier treinen per uur. Ook zal station Europapark worden geopend voor reizigers.

De nachtbussen zullen van zaterdag- op zondagnacht nog volgens de oude dienstregeling rijden. De eerste ritten op zondagmorgen rijden volgens de nieuwe dienstregeling. De wijzigingen per lijn staan hier aangegeven.

Qbuzz heeft nog voor de invoering van de dienstregeling ritten gewijzigd en toegevoegd aan respectievelijk lijn 110 en lijn 312. Bij lijn 110 gaat het om een rit die in eerste instantie in de ochtendspits alleen binnen Veendam zou gaan rijden; deze gaat op verzoek van scholieren starten in Gieten. In het geval van lijn 312 gaat het om een complete extra rit, eveneens in de ochtendspits vanuit Stadskanaal naar Groningen. Die rit vertrekt om 7:18 uur vanuit Stadskanaal. Beide veranderingen zijn nog niet doorgevoerd in reisplanners en bij de bushaltes.

Reizigers die hun ervaringen over de nieuwe dienstregeling van bus of trein kwijt willen, kunnen ons mailen op ovnieuwsuitgroningen@gmail.com of Twitteren via @ovnewsgroningen.

Bekijk de nieuwe vertrektijden van uw bus in de dienstregeling per lijn:

Maandag t/m vrijdag

Zaterdag

Zondag

2 gedachte over “Nieuwe dienstregeling gaat in”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *