Qlink

Zondagochtend gaat in alle vroegte de nieuwe busdienstregeling in Groningen en Drenthe van start. Dit brengt voor de reizigers grote wijzigingen met zich mee, vooral in en rond Groningen en Assen.

In Groningen worden de grootste veranderingen in 22 jaar doorgevoerd. Bijna alle routes worden voorzien van een nieuwe lijnnummer en er worden vier hoogwaardige Qlink-lijnen geïntroduceerd, welke vanuit de regio via de transferia direct de stad inrijden langs belangrijke bestemmingen als Hoofdstation, Grote Markt en UMCG. Eén van de lijnen, 15, blijft binnen de stad en gaat naar de Zernike Campus.

Voor bezoekers van de koopzondag in Groningen wordt het meteen opletten; zij moeten vanaf Hoogkerk nu met lijn 3 of 4 en vanaf Haren en Euroborg/P3 met lijn 5.

In Assen krijgen de stadslijnen eveneens andere lijnnummers en routes. De lijnnummers worden versimpeld naar 1, 2 en 3, de routes zijn grotendeels gelijk aan de huidige situatie, maar sommige lijnen worden gekoppeld danwel verlegd. Op de pagina ‘Dienstregeling 2014 Bus’ op deze site staan alle wijzigingen uitgebreid beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *