De nieuwe dienstregeling bij de bussen en treinen is zondagochtend in alle vroegte van start gegaan. Daarbij zijn er weinig grote veranderingen in Groningen en Drenthe.

Op het verschuiven van de vertrektijden na zijn er vooral grote wijzigingen op een aantal buslijnen. Zo rijdt Q-link 15 in Groningen een snellere route tussen Hoofdstation en Zernike Campus en worden de haltes Westerhaven en Rembrandt van Rijnstraat niet meer bediend. De bus naar de veerboot richting Schiermonnikoog, lijn 163, stopt onderweg alleen nog bij de belangrijkste haltes. Zo blijft de aansluiting op de bood stabieler.

Qliner 309 (Groningen – Assen Kloosterveen) rijdt voortaan ook ‘s avonds laat en het hele weekend. Qliner 300 (Groningen – Emmen) krijgt een extra late rit rond 1:00 uur. Daarvoor wordt de rit rond 23:30 uur geschrapt.

Tussen Leek en Grootegast gaat in de spits weer een grote bus rijden, lijn 38. De Buurtbus kreeg het op die momenten te druk. Buiten de spits blijft lijn 550 wel rijden. In de spitsuren rijden de vrijwilligers van de Buurtbus op de lijn tussen Leek en Marum. Daar verdwijnt de grote bus. Door deze wijziging ontstaan er wel twee verschillende tariefsystemen op het traject tussen Leek en Grootegast.

De nieuwe vertrektijden van alle lijnen zijn beschikbaar op de website van Qbuzz. Alle grote wijzigingen bij de bussen zijn ook na te lezen op deze pagina. De nieuwe vertrektijden van de treinen zijn beschikbaar via de reisplanner van NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *