De vrijwilligers van buurtbus lijn 93 tussen Zuidlaren en Gieten hebben vandaag met z’n allen de laatste rit van de lijn tussen Zuidlaren en Gieten gemaakt. De buurtbusvereniging stopt ermee omdat de passagiersaantallen hard terug zijn gelopen en de vereniging niet genoeg vrijwilligers kan vinden om de lijn in stand te houden.

Waar de lijn in de gloriejaren nog zo’n negenduizend passagiers per jaar trok is dat de laatste jaren geslonken naar vijftienhonderd per jaar. Dat betekent dat de chauffeurs regelmatig werkdagen hadden waarbij ze alleen maar met een lege bus reden. Zij zagen daarom nier meer het nut van de lijn in.

Zaterdag reed het voltallige bestuur mee met de laatste rit. Daarnaast werden ook nog twee vaste passagiers uit Zuidlaarderveen opgepikt die boodschappen hadden gedaan in Zuidlaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *